Telefon

+36-20-478-1104

Email

csokona.zoltan@gmail.com

Megjelenítve: 1 -4 / 4 eredmény

Nyirokmasszázs

A 20. század folyamán Dr. Emil Vodder és felesége által kifejlesztett masszázstechnika, melynek segítségével a nyirokrendszerben pangó folyadék egyszerű, fájdalommentes módon eltávolítható. A kezelés alkalmas 1-es és 2-es típusú nyiroködéma kezelésére, továbbá narancsbőr kezelésére egyaránt. A megfelelő hatás érdekében érdemes a vízfogyasztást növelni, illetve megfelelő testmozgást beiktatni a mindennapi rutintevékenységeink közé, mely az ún. izompumpa révén szintén segít a nyirokfolyadék eltávolításában.
Mivel a nyirokerek a bőrfelszínhez közel futnak, ezért nem kell erős, mély nyomást kifejteni a kiürítésükhöz, emiatt a kezelés kifejezetten kellemes, a fogások a svédmasszázs simító fogásainak erősségével megegyezők, sőt, néha azoknál is enyhébbek.
A kezelést csak kúra szerűen érdemes igénybe venni, általában 5-10 alkalom után már látványos eredményt lehet elérni vele.

Irodai (manager) masszázs

Az irodai masszázs egy amerikai szemléletű masszázsforma, mely részben a svédmasszázs,  részben saját fogásokat alkalmaz, melyek masszázsszéken, vívőanyag nélküli és kifejezetten ruhán keresztüli kezelést tesznek lehetővé. Ennek köszönhetően a vendégeknek nem kell levetkőzniük, és szinte azonnal beülhetnek a masszázsszékbe, nincs szükség vetkőzésre, vagy hosszas előkészületre. Az irodai masszázsnál a koreográfiát úgy állítom össze, hogy a kezelés elején inkább a relaxáló, a végére inkább a frissítő hatása érvényesül, emiatt a vendégek felfrissülten, szinte azonnal újra munkába tudnak állni.

Bővebbt leírás az irodai masszázsról szóló blogbejegyzésben olvashat.

Aromaterápiás masszázs

A gyógyító hatást felerősítő, gyógynövényi illó olajokkal történő különleges masszázs. A hagyományos masszázsolajoknál erőteljesebb gyógyító hatást kifejtő kezelési forma. A kezelés első részében bázisolajba (ez általában kókuszolaj, mivel erre kevesen allergiásak) valamilyen peeling anyagot (cukrot, sót stb.) szórunk, majd bedörzsöljük a kezelt bőrfelületre. Ennek során eltávolítjuk a bőr legfelső, elhalt hámrétegét, ezáltal a későbbi kezelés során az aromaterápiás olaj jobban kifejti gyógyító hatását.

Ezután eltávolítjuk a peeling anyagot, majd szintén a bázisolajba keverjük az aromaterápiás olajat, majd a bőrre visszük, és a svédmasszázs kezelés fogásait alkalmazva teljes kezelés adunk a páciensnek. A kezelés előtt a masszőr feladata kikérdezni a vendéget, milyen anyagokra allergiás, hogy meggyőződjön, biztonsággal adhat-e aromaterápiás kezelést.

Svédmasszázs

Klasszikus, masszázsolajjal vagy krémmel végzett, európai szemléletű masszázs. Ezt a masszázsfajtát a 19. századtól hívják svédmasszázsnak Per Henrik Ling svéd vívómester és testnevelő tanár munkássága nyomán, akit a modern testnevelés és masszázs úttörőjének tekintünk. A svédmasszázs fogásai képezik a gyógymasszázskezelések egy jelentős részét is, a nyirok-, szegment-, kötőszöveti-, csonthártya és egyéb masszázsok mellett.

A svédmasszázst fekvő (masszázságyon) vagy ülő (masszázsszéken) páciensen végezzük általában olajjal vagy krémmel, szabad bőrfelületen, amelyet nem fed ruha. A svédmasszázs fogásai simításokból, dörzsölésekből, gyúrásokból, ütögetésekből és vibrálásokból áll, mely a kezelés végén a kezelt testtájék ízületeinek kimozgatásával érhet véget (amennyiben a páciens kéri, vagy az egészségügyi panasza indokolja). A svédmasszázs fogásai nagyobb fizikai erőt és állóképességet igényel a masszőrtől (kivéve pl. az arcmasszázst), ezért is van szükség a vivőanyagokra, illetve az adott testrész szabaddá tételére, mert ez ruházatban nehezen lenne kivitelezhető.

Mivel a kezelés során erős ingerhatásnak van kitéve a szervezet, ezért a kezelés előtt a masszőr dolga alaposan kikérdezni a páciensét fennálló egészségügyi problémáival kapcsolatban. Ennek hiányában kockázatos lenne megkezdeni a kezelést, amit lehetőleg el kell kerülni.