Telefon

+36-20-478-1104

Email

csokona.zoltan@gmail.com

A masszázs a gyógyításnak az egyik legősibb formája, mely egyidős az emberiség történelmével. Számos kultúrának megvan a maga sajátos masszázstechnikája a világ minden táján. Talán ez az egyik legkellemesebb módja a gyógyulásnak, jól képzett szakember kezei alatt az ember szinte újjászületik a kezelés során, és nincsenek káros mellékhatásai, mint például egy gyógyszeres kezelésnek.

Rendkívüli élettani hatásai közé tartozik a vérkeringés, vérnyomás fokozása, a bőr megfiatalítása, izmok lazítása, nyújtása, ízületek mozgásterjedelmének növelése, sőt, a reflexzónák révén akár szervi betegségek is gyógyíthatók általa. Ezért a masszázst mind a hagyományos orvoslás, mind a természetgyógyászat alkalmazza egy-egy terápia során.

Mai individualizált, és az intim (nem szexuális értelemben!) kapcsolatok szempontjából beszűkült világban már maga az érintés, a simítás egy olyan plusz ingert nyújt a szervezet számára a hétköznapok gyakorlatához képest, amely pozitív hatást gyakorol az idegrendszer és az adott testrész beidegzése, az érzékelés számára. A dörzsölések pedig segítik a napi 8-10-12 órában, monoton módon végzett munkában, egyoldalú terhelésnek kitett izmok lazítását, mozgástartományuk növelését, míg a gyúrások a nem használt izmok tonizálást hivatottak elvégezni.