Telefon

+36-20-478-1104

Email

csokona.zoltan@gmail.com

A tibeti mézes masszázs a wellness masszázs egy fajtája, melynek során a méz egyedi tulajdonságait használjuk fel a kezelés során. A méznek rendkívül jó élettani hatásai vannak. Először is tisztítja és tonizálja a bőrt és a szöveteket, továbbá a méhek által begyűjtött virágpor rengeteg vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, amelyek rendkívül jótékony hatással lehetnek a szervezetünkre. Fontos azonban megjegyezni, hogy sokan közülünk allergiásak lehetnek a virágporra, nekik ez a fajta masszázs nem javasolt.

A mézes masszázs során a páciens hátára kenjük a mézet, majd alapos bedörzsölés után kezdődik a szövetek, izmok átmozgatása, mely helyi vérbőséget okoz, és eltávolítja a bőr felső, elhalt hámrétegét. A kezelés feltétele – amennyiben nem akarjuk nagyon megkínozni a vendégünket – hogy a kezelt testrész lehetőleg szőrtelen legyen, ezért többnyire a háton kezelünk. A mézes masszázst megelőzheti szárazkefe masszázs is, bár egyes masszőrök szerint ez már túl sok dörzsölés a bőrnek, és könnyen megsérülhetnek a mélyebben fekvő rétegek is.

A mézes masszázs fogások, ahogy a méz megszárad, eleinte az alacsonyabb fájdalomküszöbbel rendelkező pácienseknél enyhe fájdalmat okozhatnak. Azonban ez még könnyen tolerálható fájdalom, amelyhez legfeljebb néhány perc alatt hozzá lehet szokni, a bőrünk pedig sokszorosan meg fogja hálálni a törődést.